KIDZCLUB VOETMETING

Omdat kindervoeten snel groeien, adviseren wij om de maat van de kindervoetjes één keer per 4-5 maanden te controleren en bij de allerkleinsten zelfs iedere 3 maanden. De zolen van kinderschoenen moeten schokken van rennen, springen en wandelen goed kunnen dempen en flexibel genoeg zijn om de voet natuurlijk te laten bewegen.

De ontwikkeling van kindervoetjes

0 tot 2 jaar
In de leeftijd van 0 tot 2 jaar zijn alle botstructuren in de kindervoet nog niet aanwezig. Ook werken de voet- en beenspieren nog niet optimaal. Een baby traint de voet- en beenspieren door te trappelen met de voeten. De voet ziet er nog wat plat uit omdat er een vetkussentje onder aanwezig is. In de eerste jaren verdwijnt dit vetkussentje, waardoor er langzaam een voetholte ontstaat.

Tussen 2 tot 6 jaar
In de leeftijd van 2 tot 6 kan de stand van de benen door het staan en lopen geleidelijk veranderen van O-stand naar X-stand. Ook zijn de voeten van een kind vaak nog plat. Dit trekt in de meeste gevallen bij wanneer het zesde levensjaar gepasseerd is. In deze leeftijdsfase ontwikkelt de kindervoet zich voortdurend. Het is daarom raadzaam om de maat van de schoenen iedere twee tot drie maanden te controleren.

Tussen 6 tot 8 jaar
Wanneer een kind tussen de 6 en 8 jaar oud is, vermindert de X-stand van de benen en ontstaat er een normale stand van de voeten en benen. De benen behoren nu recht te staan en de voeten behoren een normale voetboog te hebben